82595 bomen geplant
MAKING THE WORLD GREENER TOGETHER
Meer informatie
 • Icynene isoleert Europa

  Icynene isoleert Europa

  Van Dublin tot Kiev, van Stockholm tot Porto, de installateurs die door ICYNENE werden opgeleid isoleren vloeren, muren, zolders en zelfs … scheepsrompen.

  In maart vond het internationaal congres van ICYNENE plaats, in het Mexicaanse Cancun. ICYNENE, de Canadese marktleider in isolatieschuim, bracht vierhonderd isolatiespecialisten samen voor een grote show in Amerikaanse stijl. De bedoeling was om de internationale teams te motiveren en op te leiden. Vanuit Europa reisden een veertigtal installateurs af naar de plaats van afspraak.

  De producten van ICYNENE worden al 10 jaar verdeeld in Europa en de bedrijven die door het merk werden erkend spelen mee op de enorme markt die zich voor hen opende.
  In Noord-Amerika kan ICYNENE, producent van warm gespoten isolatieschuim, bogen op 30 jaar ervaring. In Europa kent het bedrijf al 10 jaar een totale jaarlijkse groei van 25 %. In 2014 explodeerde de Britse markt (+ 60 %). De marktevolutie is uiterst positief in België (vooral in het Franstalige gedeelte) en de Oost-Europese landen: Polen, de Baltische staten, Tsjechië, Slowakije en zelfs Oekraïne, ondanks de oorlog die daar woedt. De Franse markt, die conservatiever is, groeit in een gestaag maar langzamer tempo. Duitsland, Spanje en Zuidoost-Europa zijn nog onontgonnen terrein.
  In 2013 richtte het bedrijf een Europese dochteronderneming op met een logistiek centrum in België. Na een stijging in de verkoop van 45 %, wil het bedrijf vanaf 2015 al haar klanten bevoorraden vanuit dit Europese centrum. Bovendien zijn er ook plannen om producten in Europa te vervaardigen, tenminste als de marktvooruitzichten worden bevestigd.
  ICYNENE ontwikkelde drie uitstekende types isolatieschuim die worden gebruikt voor de binnen- en buitenisolatie van gebouwen. Ze vormen een “gezond en niet-vervuilend” alternatief voor de conventionele polyurethaanschuimen. Ze bevatten geen gassen die gevaarlijk zijn voor de ozonlaag en werden bekroond met tal van milieukeurmerken. In Europa zijn deze producten nog nieuw. Het zijn zogenaamde “three in one” isolatieschuimen, die tegelijk zorgen voor thermische isolatie, geluidsisolatie en afdichting van de muren.

   

  • De drie producten die op de markt werden gebracht zijn geschikt voor alle soorten isolatie, maar dankzij hun specifieke eigenschappen kunnen ze ook in ongewone constructies worden toegepast.
   Het isolatieschuim verspreidt geen gassen (behalve waterdamp tijdens het aanbrengen) en is dus ideaal voor de isolatie van zorginstellingen, waar kwetsbare personen worden verzorgd (ziekenhuizen of allergiecentra). Om dezelfde reden werd het product later ook gebruikt voor de isolatie van wijnkelders (Sancerre bio), omdat het geen invloed heeft op de smaak.
  • H2Foam lite is extreem licht (8 kg/m3) en kan dus zonder voorafgaande versteviging worden gebruikt op breekbare structuren. Met dit product werden bijvoorbeeld de oude structuren van historische gebouwen geïsoleerd bij de renovatie ervan.
  • Dankzij een uitzettingscoëfficiënt van 10.000 % dringt het isolatieschuim in zijn vloeibare vorm binnen in de kleinste holte om ze vervolgens op een paar seconden volledig te vullen. Het wordt gebruikt voor de isolatie van complexe architectuur (hoeken, koepels, overhangen, moeilijk toegankelijke plaatsen enz.) maar ook voor scheepsrompen, luxejachten en binnenschepen die werden omgebouwd tot appartementen.
  • Het schuim hecht zich onmiddellijk aan de wand. Een dampscherm is niet nodig want dankzij de opencelstructuur kan het vocht ontsnappen en behoudt het product na drogen zijn kwaliteiten. De isolatie kan dus op vochtige plaatsen worden aangebracht, als ze voldoende zijn geventileerd.
  • Het schuim blijft soepel, krimpt niet en volgt steeds de bewegingen van het gebouw. Het kan dus zonder risico of rendementsverlies worden gebruikt voor de isolatie van metalen of houten gebouwen.

  Isolatieschuim van ICYNENE biedt optimaal comfort omdat het eveneens beschermt tegen lawaai van buitenaf en de geluiden in de woning dempt. Het zorgt voor een gezellige en beschermende sfeer in uw woning of appartement: net alsof u in een cocon zit.
  De producten van ICYNENE hebben geen enkele impact op de omgeving. Ze zijn chemisch neutraal, hebben geen geur en verouderen niet. Het bedrijf neemt dus geen enkel risico door een garantie van 25 jaar aan te bieden!

Icynene België