82595 bomen geplant
MAKING THE WORLD GREENER TOGETHER
Meer informatie
 • Air Isol’System in sociale woningen, Frankrijk

  Air Isol’System in sociale woningen, Frankrijk

  Le Dauphiné Libéré (oktober 2015)

  Alfa 3A nam een groot risico door de bouw voor te stellen van een aantal sociale woningen die niet alleen goedkoop maar ook milieuvriendelijk en kwaliteitsvol zouden zijn. Het succes oversteeg alle verwachtingen.

  Dinsdag 13 oktober werd een mijlpaal in de geschiedenis. Door een beroep te doen op Mathelon, het bedrijf uit Rumilly dat de bouwmethode ontwikkelde samen met architect Bruno Curtis, koos Alfa 3A resoluut voor innovatie. Het voorgestelde modulaire systeem is van topkwalilteit. We associëren modulaire systemen vaak met prefab, iets wat enkel wordt gebruikt in noodgevallen. Dat is verkeerd. De technologie is enorm geëvolueerd en het resultaat van deze realisatie is alvast erg overtuigend.

  Dankzij het origineel en innovatief ontwerp, met een uitstekende verhouding tussen ecologie en economie, konden de woningen tegen ongezien lage huurprijzen worden aangeboden: € 300 voor T3 en € 210 voor T2, met € 40 lasten. Het uitzonderlijke karakter van het bouwproject ontsnapte niet aan de aandacht van de beleidsmakers.
  Waren aanwezig: Laurent Touvet, prefect van Ain, Éléodie Sches, onderprefect van Nantua, Véronique Baude, vicevoorzitter van de departementale raad, Guy Larmanjat en Myriam Bouvet Multin, departementale raadsleden en de schepenen van Bellegarde met aan het hoofd burgemeester Régis Petit.

  Pierre Bechet, de burgemeester van Rumilly, kwam de ontwerpers van het project ondersteunen. Jacques Dupoyet, algemeen directeur van Alfa 3A en voorzitter MarieClaude Chatillon waren uiteraard blij dat iedereen die het project steunde en erin geloofde, aanwezig was.

  Er wordt een tweede residentie met 17 woningen gebouwd in Musinens

  “Ik ben er trots op dat dit eerste project in Bellegarde werd utigevoerd.
  We hadden alle vertrouwen in Alfa 3A, hoewel we in het begin een beetje sceptisch waren. Als we nu naar het resultaat kijken, hadden we overschot van gelijk om voor innovatie te kiezen. Er wordt trouwens binnenkort een tweede residentie met 17 woningen gebouwd in Musinens.”

  Tijdens het bezoek zien we een residentie met ruime en heldere woonvolumes met een doeltreffende geluidsisolatie. Laurent Touvet, prefect: “Het was een plezier om te kunnen meewerken aan dit project voor sociale huurders. Deze woningen zijn energiezuinig en tot in de puntjes afgewerkt. Ik hoop dat dit initiatief ook andere organisaties binnen het departement aanspreekt.” Véronique Baude, vicevoorzitter van de departementale raad, kon haar oren niet geloven toen ze de huurprijzen hoorde.

  Het laatste woord is voor Jacques Dupoyet, algemeen directeur van Alfa 3A: “Ongeacht de bouwmethode, we moeten altijd een beroep doen op lokale bedrijven. Innovatie moet serieus worden genomen. We moeten ons laten leiden door het kostenplaatje en mogelijke geld- en energiebesparingen om goedkoper kwaliteitsvolle sociale huisvesting te kunnen aanbieden.”

Icynene België