82595 bomen geplant
MAKING THE WORLD GREENER TOGETHER
Meer informatie

Wij bij ICYNENE zijn ervan overtuigd dat ecologische activiteiten een natuurlijk onderdeel van ons denken zouden moeten zijn. Ook bij de productie van gespoten isolatieschuim heeft het zin om milieuvriendelijk te werk te gaan. Daarom vervaardigen wij het op energiezuinige wijze. Elk vat hard schuim wordt vervaardigd van 3000 gemalen plastic flessen, dus zonder enige invloed op de ozonlaag. Het geeft ons voldoening als klanten ons niet alleen bedanken voor HOE wij ons werk doen, maar ook voor WAT we op hun muren en in hun zoldering spuiten.

Om ons ecosysteem nog meer te steunen, ondernemen wij bovendien specifieke ecologische activiteiten. Ons doel daarbij is om de natuur te helpen, die verontreinigd is en soms als het ware zelf om hulp vraagt.

De Hoge Tatra behoren tot de mooiste gebergten van Europa. Het gebergte ligt in het hart van Europa en werd om zijn gevarieerde flora en fauna door het vooraanstaande Britse milieutijdschrift The Ecologist in het verleden tot de tien beste nationale parken van Europa gerekend. In 2004 werden de Tatra getroffen door een verwoestende storm, waar de bossen nog altijd niet van zijn hersteld. De wind bereikte op meerdere plaatsen snelheden van ruim 200 km/u en bracht daardoor zelfs mensenlevens in gevaar. De gevolgen waren triest. De ramp trof een enorm gebied van meer dan 30 kilometer lang en met een totaal oppervlak van ruim 12.000 hectare bos, ongeveer 2,5 tot 3 miljoen kubieke meter.

Ruim zeven jaar na deze natuurramp komt het Tatra-gebergte er langzaamaan weer bovenop. Inmiddels is bijna een derde van het verwoeste gebied hersteld en ook wij bij ICYNENE willen een steentje bijdragen om het herstel voort te zetten. Wij nemen actief deel aan de aanplant van bomen door hier een deel van de winst uit de verkoop van gespoten isolatieschuim aan te besteden. Van elk verkochte ICYNENE-vat planten we in de Hoge Tatra 5 nieuwe boompjes.

Dat is misschien een kleine stap voor de Tatra, maar een grote uitdaging voor ons. Het geeft ons een tevreden gevoel om eraan te kunnen bijdragen dat ook nieuwe generaties zullen kunnen genieten van de schoonheid van de bossen in de Hoge Tatra, in het hart van Midden-Europa. Wij bij ICYNENE gaan graag ecologisch te werk. 😊

Icynene België