emmanuel-600emmanuel-579emmanuel-578

Het huis is opnieuw gevuld met licht en werd uitgebreid met twee slaapkamers en een badkamer.

Bij de inrichting van een verloren zolderruimte moet u rekening houden met het volledige huis op zich. Elk geval is anders. Elk project op dezelfde manier benaderen is niet de beste oplossing voor een goed resultaat. Structurele werken van deze omvang zijn een gelegenheid om de hele woning te verbeteren. Soms kan het wegnemen van een wand de volledige aanblik van een huis veranderen en het comfort verbeteren.

Verloren zolderruimte en te donkere kamers

Het huis dat we hier onder handen namen ligt in de buurt van Dieppe en dateert uit de jaren ‘80. Het dak heeft een helling van 35° en herbergt een verloren zolderruimte. Het huis is perfect onderhouden en werd met veel smaak ingericht. Toch is het niet aangenaam, omdat het werd gebouwd op een ingesloten terrein dat wordt omzoomd door hoge bomen. Zelfs in de zomer, wanneer de zon heel hoog staat, blijven de woonkamer en de keuken in het duister gehuld.

Het oorspronkelijke idee was om twee slaapkamers, een badkamer en een woonkamer op de bovenverdieping te creëren, met veel licht. Door de woonkamer naar boven te brengen zou het gebrek aan licht op de begane grond worden gecompenseerd.

Nadat het studiebureau de kosten had geëvalueerd, stelden we voor om de woonkamer op de begane grond van licht te voorzien vanaf het dak. Dus maakten we twee slaapkamers en een badkamer, die met elkaar werden verbonden door een loopbrug. Aan de ene kant kwam een grote opening in de vloer, waarboven twee grote dakramen werden gestoken. Aan de andere kant kwam een even groot dakraam boven een mooie traphal. Door de koepel van licht die zo ontstond, werd de lichtinval en helderheid op de begane grond drastisch veranderd. Als kers op de taart werd de houten scheiding tussen de keuken en de woonkamer wit geschilderd, net als de trap. Zo werd dit een huis waar het aangenaam toeven is, zelfs in de winter.

Andere projecten

Hier vindt u een beknopt overzicht van onze jongste projecten