82595 bomen geplant
MAKING THE WORLD GREENER TOGETHER
Meer informatie
THERMLOC-FILM-SET-1THERMLOC-FILM-SET-4THERMLOC-FILM-SET-2THERMLOC-FILM-SET-3

De studio’s Linen Mill Film and Television in het Noord-Ierse Bann Valley namen onlangs contact op met onze experts in expansieschuim voor de isolatie van een van hun vestigingen. Ontdek welke voordelen Icynene isolatieschuim de studio’s te bieden had.

De werf was een verlaten fabriek die zou worden verbouwd tot film- en tv-studio. De investeerders en hun architecten wonnen op heel wat plaatsen advies in om te bepalen welke thermische en akoestische isolatie het meest geschikt zou zijn voor deze ruimte.  Voor het expansieschuim werd aangebracht, drong het lawaai van het verkeer en een naburige luchthaven het gebouw binnen. De ingenieurs van het project zochten ook een manier om te voorkomen dat er zich tijdens het filmen condensatie onder het dak zou vormen, aangezien het klimaat in Ierland bijzonder vochtig is.

De keuze viel op het expansieschuim LD-C-50 van Icynene, omdat het kan worden aangebracht op elk oppervlak, muren en daken. De isolatie werd in twee dagen aangebracht. Ze zorgde voor een betere akoestiek, condensvorming werd in de kiem gesmoord en vooral: de energiekosten daalden aanzienlijk. Daarnaast zagen de eigenaars de factuur voor verwarming en airconditioning met ongeveer 50 % dalen.

In vergelijking met andere soorten isolatie biedt expansieschuim niet alleen onmiddellijke voordelen, maar ook op langere termijn. Het gespoten schuim neemt in enkele seconden tot 100 keer zijn oorspronkelijke volume in. Door de luchtdichtheid die zo ontstaat, vermindert het risico op luchtwegaandoeningen en de aanvoer van vervuilende stoffen. Ze biedt eveneens bescherming tegen schimmelgroei, die wordt bevorderd door condensatievorming en vocht. Dankzij de 100 % expansie op waterbasis kan de isolatie overal veilig worden toegepast. Ze is de ideale keuze voor woningen, appartementen of kantoren. Glaswol en andere traditionele isolatiematerialen moeten regelmatig worden vervangen omdat ze zich ophopen en vocht absorberen, terwijl de levensduur van Icynene schuim extreem lang is.

Met Icynene vermijdt u energieverspilling en wordt het risico op luchtwegaandoeningen beperkt. Met dit expansieschuim voelt u het verschil elke dag, zowel aan de levenskwaliteit als de energiekosten.

Andere projecten

Hier vindt u een beknopt overzicht van onze jongste projecten

Icynene België