82595 bomen geplant
MAKING THE WORLD GREENER TOGETHER
Meer informatie
bastognehistorical-center-BASTOGNE-010historical-center-BASTOGNE-029

Belgisch historisch gebouw van de vlammen gered dankzij expansieschuim

Het Historisch centrum Bastogne is een stervormig museum waar wapens en uniformen uit de Tweede Wereldoorlog worden tentoongesteld. Sinds de opening in 1976 kreeg het al tal van bezoekers over de vloer. Helaas werd het gebouw onlangs getroffen door de bliksem. De schade was aanzienlijk, maar sommige delen van het museum konden worden gered. Dankzij expansieschuim bleef de integriteit van het gebouw behouden.

Expansieschuim vormt een regelmatige ondergrond.

Het historisch centrum is een gezamenlijke inspanning van België en de Verenigde Staten. Het ligt vlak bij de Luxemburgse grens en herdenkt de Slag om de Ardennen, een gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog die cruciaal was voor de bevrijding van België door de geallieerden. De aannemers renoveerden het volledige gebouw en het museum opende opnieuw de deuren in 2013.

Het isolatieschuim LD-C-50 van Icynene bewees zijn waarde en beschermde het museum tegen onherstelbare schade. Door het schuim werd de brand vertraagd, zodat de schade beperkt bleef. Wanneer het schuim brand vat, verspreidt het immers geen vlammen of vloeit het niet uit.

Dankzij Icynene liep de planning van de bouwwerken geen enkele vertraging op. Deze oplossing is meer dan een gewone isolatie. Het is een tegelijk hoogstaand en zuinig product dat voor een superieure afdichting zorgt. Commerciële gebouwen, woningen en musea genieten ten volle van de voordelen van Icynene omdat gespoten schuim zich aanpast aan complexe ontwerpen en structuren in om het even welk gebouw.

Voordelen van expansieschuim

De isolatie kan op de meest complexe vormen worden aangebracht. Volledige afdichting is gegarandeerd omdat het schuim wordt gespoten en maximaal uitzet terwijl het ook soepel blijft. Er kan heel wat energie worden bespaard. Deze oplossing doet het energieverbruik dalen en werd goedgekeurd door tal van internationale organisaties zoals het Centre Scientifique et Technique du Bâtiment, de British Board of Agrément, de International Code Council Evaluation Service en het Canadian Construction Materials Centre.

Deze vorm van isolatie kan eenvoudig worden aangebracht in elk type gebouw of renovatie. De installateurs van Icynene spuiten het schuim in spleten en oneffenheden, waar het zich in enkele seconden uitzet en de lege ruimte vult.

De bewoners genieten onmiddellijk en op lange termijn van de voordelen die isolatieschuim van Icynene biedt. De isolatie van Icynene helpt de temperatuur te regelen in commerciële gebouwen, woningen of musea en verbetert de kwaliteit van de binnenlucht.

Aannemers gebruiken sinds 1986 het isolatieschuim van Icynene en installeerden het in honderdduizenden gebouwen over de hele wereld.

Door uw woning luchtdicht te maken met Icynene worden schimmels, vocht en andere schadelijke factoren aanzienlijk verminderd.

 

Andere projecten

Hier vindt u een beknopt overzicht van onze jongste projecten

Icynene België