82595 bomen geplant
MAKING THE WORLD GREENER TOGETHER
Meer informatie
caves-sancerrecave-2

Bekend als een van de toonaangevende wijnproducerende regio’s van Frankrijk, is de gemeente Bué in de Loire-vallei een van de weinige gemeenten in staat om Sancerre wijnen te produceren. Een wijnmakerij heeft de innovatieve stap genomen om hun wijnkelders met schuimspray isolatie te isoleren uitlijnende met een eigen milieubeleid.

De gemeente Bué in de beroemde Loire vallei wijnproducerende regio is een van de weinigen die in staat is om appellation d’originecontrôlée (AOC) Sancerre wijn te maken. Ongeveer twee uur ten zuiden van Parijs en op slechts 40 minuten van de stad van Bourges, is het gebied het epicentrum van de droge Sauvignon Blanc en volle Pinot Noir wijn.

Één lokale wijnhandelaar, Domaine Vincent Pinard, één van de oudste en meest gerenommeerde in de regio, werd aangetrokken tot het behoud van hun kelders met schuimspray isolatie om de temperaturen die nodig zijn voor de wijnbereiding proces beter te reguleren.

Het Project

De wijnmakerij koos Icynene H2Foam Lite omdat de organisatie nauw afgestemd is met zijn eigen filosofie. De wijnmakerij heeft een strenge milieuvriendelijk beleid gebruikmakend van organische en biologische oogstmethoden. De keuze van de schuimspray isolatie en de energie-efficiënte aanbod passen perfect.

In oktober 2012, werkte Icynene schuimspray opdrachtnemer Bruno Gimel van Durabilis Isolation samen met de lokale Sancerre architect Patrice Lacour om ervoor te zorgen dat de Domaine Vincent Pinard wijnkelders inderdaad konden worden geïsoleerd met schuimspray isolatie. Hun eerste prioriteit was te garanderen dat de ontwikkeling van de wijn niet werd beïnvloed door de opname van de schuimspary.

Durabilis Isolatie raadpleegde Vect’Oeur, de Wijn en Milieu Onderzoek and Expertise Centrum, een serie proeven en analyses uit te voeren om te bepalen hoe de installatie van de schuimspray isolatie de wijnbereiding beïnvloed, al dan. Na uitgebreide testen en analyses, stelden de onderzoekers van Vect’Oeur vast dat de opname van de schuimspray isolatie in de wijnkelders geen negatieve invloed heeft op de wijn. Het positieve resultaat maakte de weg vrij voor de Durabilis isolatie om de moderne isolatiemateriaal toe te passen bij wijnhuizen zoals Domaine Vincent Pinard door heel Frankrijk met inbegrip van de wijnmakerij in Bué.

Het beschermen van de Wijn

De Durabilis Isolation schuimspray team installeerde ongeveer 382m² van open cel, licht densiteit schuimspray isolatie in de kelder dakruimte en bereikte een R-waarde van 6,05 en nog eens 143m² van open- cel schuimspray in de kelder muren voor een R-waarde van 2,63.

Icynene H2Foam Lite is ideaal voor gebruik in de kelders omdat het isoleren van de ruimte de juiste temperatuur voor de wijn handhaafd. Bovendien, beschermt de schuimspray isolatie de wijn tegen buiten deeltjes die mogelijk invloed hebben op de smaak van de wijn naarmate het ouder wordt.

In sommige gebieden van de kelder, werd de schuimspray isolatie bedekt met zwarte verf om een donkere en droge, bijna grotachtige ruimte, om de wijn en het verouderingsproces te beschermen.

Het Rusultaat

Als gevolg van de schuimspray toepassing, Domaine Vincent Pinard in Bué blijft briljante Sancerre wijnen produceren en is blij met isolatie innovatie met de laatste innovaties in de wijnproductie. Licentie Icynene schuimspray opdrachtnemer Durabilis Isolatie is in staat om andere vooruitstrevende wijnhuizen te helpen in de Loire-vallei om te overwegen hun activa te beschermen met schuimspray isolatie en tegelijkertijd een aantal van de beste wijnen in de wereld te produceren.

Andere projecten

Hier vindt u een beknopt overzicht van onze jongste projecten

Icynene België