82595 bomen geplant
MAKING THE WORLD GREENER TOGETHER
Meer informatie
ecole

Aan de oevers van de Hudson Bay, in het hoge noorden van het Canadese Ontario, krijgt de inheemse gemeenschap van Attawapiskat eindelijk een nieuwe school, nadat de leerlingen meer dan tien jaar in tijdelijke gebouwen les kregen. Voor dit kolossale project waren zo’n 90 kits hard isolatieschuim met gesloten cellen van Icynene nodig.

De gemeenschap van Attawapiskat woont in het hoge noorden van Ontario, een streek waar de temperatuur in januari daalt tot -30 °C. Er is geen toegangsweg; de gemeenschap is enkel bereikbaar met het vliegtuig of in de zomer met de boot. Onlangs haalde de gemeenschap de Canadese media vanwege de sociale problemen waarmee deze geïsoleerde bevolkingsgroep van ongeveer 2000 mensen wordt geconfronteerd. Zowel de Canadese als de lokale overheid investeerden massaal in de infrastructuur, onder meer in de bouw van een nieuwe school.

Het project

In 2000 moesten de leerlingen hun school verlaten omdat er werd gevreesd voor bodemverontreiniging. De leerlingen werden in tijdelijke klaslokalen ondergebracht tot de nieuwe school klaar was. Het gebouw moest volledig worden geïsoleerd om de barre weersomstandigheden te kunnen trotseren.
In februari 2012 zette de Canadese regering het licht op groen voor de start van de werken. De bedoeling was om voor de leerlingen een aangename leeromgeving te creëren en voor de docenten een educatieve en inspirerende ruimte.

Moeilijke toegang en barre weersomstandigheden

De Icynene installateur Penta Protective Coatings won de aanbesteding voor de isolatie van het enorme gebouw. Er werd gewerkt met isolatieschuim met gesloten celstructuur.
Isolatieschuim met gesloten celstructuur van Icynene heeft een uitstekende thermische weerstand en kan de beweging van vocht en het binnendringen van water in de gebouwschil tegenhouden.
De streek is enkel toegankelijk met het vliegtuig of in de zomer met de boot. In de winter rijden de vrachtwagens er via een ijsweg naartoe. Het team van Penta Protective Coatings slaagde er in de winter van 2013 in om het spuitmateriaal via de ijsweg over te brengen. De 90 productkits werden per boot verscheept. Zodra het spuitmateriaal ter plaatse was, werd de grote school tijdens de zomer geïsoleerd vanaf de buitenkant.
De installateur moest echter tot september 2013 wachten om het dak te kunnen isoleren.

Andere projecten

Hier vindt u een beknopt overzicht van onze jongste projecten

Icynene België